Referitor la acuzaţiile apărute în presa locală confom cărora  un parlamentar giurgiuvean tergiversează lucrările de reabilitare la Colegiul ION MAIORESCU , ţin să precizez că acel parlamentar nu sunt eu … Aceasta a fost  precizarea cu care s-a încheiat  joi, 20 februarie, conferinţa de presă a PSD Giurgiu  susţinută de vicepreşedintele organizaţiei judeţene , Nicolae Florian .

Despre constituirea alianţei electorale USD ca parte integrantă a uniunii USL , în vederea participării pe liste comune la alegerile euro parlamentare a celor trei partide politice şi anume PSD, PC şi UNPR . vicepreşedintele Nicolae a spus că această Alianţă s-a constituit pentru participarea la scrutinul organizat în data de 25 mai 2014 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul european . Euro parlamentarii USD fac parte din grupul social democrat  al parlamentului european,  şi-l vor susţine la preşedenţia comisiei europene pe domnul MARTIN SCHULZ,  în timp ce PNL face parte din grupul liberalilor democraţi . Acesta este  motivul real pentru care s-a constituit alianţa USD care va funcţiona în această formulă doar pe perioada alegerilor europarlamentare . Despre acest subiect chiar domnul Crin Antonescu preşedintele PNL şi copreşedinte al USL a declarat,  cu puţin timp în urmă, mai exact în data 10.02.2014,  citez:  ” Că vom merge pe liste separate, se ştia de mult , alianţa sau uniunea electorală pentru alegerile euro parlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză , din punctul meu de vedere este un lucru normal , un lucru anticipat , este o alianţă formată din aliaţii  noştrii şi le urez succes la euro parlamentare… noi vom candida la alegerile euro parlamentare sub sigla PNL , nu este nici un fel de confuzie în această privinţă şi asta ne interesează pe noi …  Dacă aşa au stat lucrurile cu puţin timp în urmă, daţi-mi voie să sper că lucrurile vor reveni pe făgaşul normal,  iar România va avea un guvern USL care să-şi ducă la bun sfârşit angajamentele luate în faţa electoratului” – a precizat Florian Nicolae .

A doua temă prezentată s-a referit la vizita recentă a lui Mihai Tudose preşedintele comisiei pentru politică, reformă şi privatizare din cadrul camerei deputaţilor , care a dorit prin intermediul domnului deputat Nicolae Florian să transmită mulţumirile sale tuturor celor care au participat şi şi-au exprimat interesul vădit faţă de dezvoltarea mediului economic din municipiul Giurgiu.

În ultima temă prezentată , deputatul Nicolae a ţinut să precizeze: “Doresc să dau lămuriri suplimentare , referitor la un articol publicat în presa locală care face vorbire despre un parlamentar de Giurgiu care tergiversează lucrările de construcţii de la colegiul Ion Maiorescu .Vreau să ştiţi că eu sunt unul dintre cei care am acordat un sprijin bănesc substanţial şi-l voi acorda în continuare colegiului . Anii cei mai frumoşi ai adolescenţei i-am petrecut în acest liceu , mă simt obligat moral ca de fiecare dată când liceul se află în impas să-l ajut să depăşească momentul . În acest context nu am cum să fiu eu parlamentarul care tergiversează lucrările de reabilitare a liceului cum de altfel cred că nici un parlamentar giurgiuvean indiferent de orientarea politică nu ar putea să facă rău . Interesul nostru este ca liceul să fie cât mai repede reparat şi redat copiilor”.

Am ţinut să-l informez pe domnul deputat că afirmaţia apărută în presă ,cum că un parlamentar giurgiuvean îngreunează începerea lucrărilor de reabilitare a liceului Ion Maiorescu a fost făcută de  primarul municipiului Giurgiu în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local care a avut altă temă , dar dumnealui a ţinut în mod special să aducă la cunoştinţa opiniei publice acest fapt . La această precizare Nicolae Florian a  răspuns : “  din punctul meu de vedere ar fi fost mult mai cinstit din partea primarului  Barbu să facă publică identitatea parlamentarului care îngreunează în mod intenţionat începerea lucrărilor de reabilitare la Colegiul Ion Maiorescu”, precizând că  nu cunoaște  motivele care l-au determinat pe acesta să ascundă identitatea parlamentarului .

I.C.MANDU