2035-gabriel_opreaLiderul UNPR, Gabriel Oprea , amenință cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică pe furiș Codul Penal în Parlament.

Afirmația vice prim-ministrului pe probleme de securitate nationala vine în contextul în care Camera Deputaților trebuie sa voteze nu mai puțin de 22 de modificări la Codul Penal și la cel de procedură penală.

Întrebat  dacă și-ar fi dat demisia în cazul în care ar fi fost confruntat cu acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Victor Ponta, inclusiv cea care vizează funcția de Prim Ministru,  Gabriel Oprea a spus:
În primul rând, vreau să vă spun că problemele de justiție, în general, eu nu le discut. Eu, Gabriel Oprea, membru al Guvernului, dar si presedinte UNPR, militez pentru intarirea justitiei, si asta puteti verifica. Avem doi piloni, interesul national si statul roman. Si militam, intr-adevar, pentru intarirea statului roman. I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. In momentul in care constam ca se lucreaza , de exemplu, la noul Cod Penal, – unii pe furis, vor sa il modifice – sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi ne-au pierdut drept parteneri. Cred ca ar trebui sa il intrebati pe domnul Victor Ponta daca isi da sau nu demisia. Cred ca a fost intrebat si a declarat ca nu isi da demisia
Jurnaliștii l-au întrebat pe Oprea dacă a vorbit la o cafea cu Vasile Blaga despre schimbarea majorității, la care acesta a confirmat declarând:
Cu Vasile Blaga, care a fost un Ministru de Interne foarte bune, și este un om serios, suntem prieteni, ne înțelegem foarte bine. Una-I una, alta-I alta, putem sa discutam, sa ne dam sfaturi cu privire la Securitate Nationala. Chiar am creat un consilu al fostilor ministrii de la Interne, sa ne sfatuim. Pe de alta parte, omul și-a făcut datoria, este co-președinte, mi-a spus foarte clar, “haideți să fim în această majoritate”. El știind foarte clar că sunt un om serios. Eu mă țin de cuvânt, cu alte cuvinte, nu fac astfel de lucruri, am anumite principii. Încerc și eu cu partidulețul ăsta, UNPR, indiferent că alții zâmbesc sau nu, să aduc stabilitate politică și economică în Romania. Știa ca discuția se închide aici, întotdeauna am sprijinit echipa din care am făcut parte.Dacă cumva actuala coaliție ar încerca cumva să dărâme statul român, ne-au pierdut drept partener și le-am spus asta, inclusiv lui Victor Ponta – a mai spus Gabriel Oprea. (Jurnal)