Românii cu venituri lunare cumulate mai mici de 2.000 de lei vor primi, o singură dată, în luna iulie, un ajutor financiar de 700 de lei, ajutor reglementat prin OUG nr.74/2022, informa la începutul acestei luni Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Este o măsură pe care Guvernul a luat-o sub o formă de ajutor social pentru toți cei care primesc o pensie sub 2000 de lei.

Astfel, în luna iulie, în plus, ei primesc 700 de lei, iar aceste sume vor ajunge la populație după calendarul normal al pensiilor. Astfel, dacă data în care se lua pensia este 14 iulie, în 14 iulie se va primi și bonusul, odată cu pensia.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi declara: „Luăm cu modestie aceste măsuri. Ne-am fi dorit ca sumele să fie mai mari, dar trebuie un echilibru. Începând cu data de 1 iulie, cupoanele vor fi gata. Pentru cei care încasează sumele pe card, vor primi suma de 700 de lei pe card, care se va reflecta şi pe talonul de pensie, iar, pentru cei care primesc prin factor poștal, vor primi după calendarul încasării pensiei. Dacă pe 4 iulie încasa pensia, pe 4 sau 5 primește pensia plus suma de 700 de lei”.

(Jurnal)