cresteri_salariale_36009500Începând cu luna august se așteaptă aplicarea unei Ordonanțe referitoare la majorarea salariilor bugetarilor . Majorările vizează jumătatea inferioară a claselor de salarizare.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Guverului, Dan Suciu , în această a doua jumătate a grilei de salarizare se vor face majorări semnificative, în funcţie de categorii, majorări  de până la 20%, de exemplu, la asistenţi sociali. La alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%, dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. (…) Pe medie vorbim de o creştere salarială pe fondul de salarii de undeva la 5%. (…) Să nu uităm însă că ea vine după o creştere salarială pe tot sectorul public de 10% şi să nu uităm că de la 1 mai,  vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor despre care vorbim se bazează pe salariul minim de 1.250 de lei, care intră în plată de la 1 mai”, a  mai precizat Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Ordonanța se va aplica de pe 1 august, acest lucru însemnând că prima plată va fi după 30 de zile, adică în luna septembrie a acestui an.

În ceea ce priveşte impactul financiar al acestei Ordonanţe, va fi undeva la 500 de milioane de lei net pentru acest an şi aproximativ 1,5 miliarde lei net pentru anul viitor.

(Jurnal)