Prezent vineri, 16 aprilie, în cadrul conferinţei de presă săptămânale a PNL Giurgiu, senatorul Vasile Mustăţea a criticat în termeni duri decizia prefectului Noruţ Stănişteanu de a ataca în Contencios proiectul de hotărâre al Consiliul Judeţean nr. 39/2010 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din bugetul statulu.

“Această decizie are caracter politic, fiind realizată la comandă politică. De asemenea, acţiunea domniei sale are vicii de procedură. Ba constată o hotărâre ilegală, ba solicită anularea”, a spus Vasile Mustăţea.

Senatorul liberal susţine că acţiunea este menită să blocheze activitatea primăriilor din cele 54 de localităţi din judeţ, printre acestea regăsindu-se proiectul privind groapa ecologică de la Frăteşti dar şi investiţiile de dezvoltare rurală (măsura 322).

Deosebit de vehement, Vasile Mustăţea a combătut fiecare argument al prefectului, susţinând că proiectul de hotărâre a fost publicat în trei ziare locale fiind afişat inclusiv pe siteul instituţiei. De asemenea Mustăţea susţine că primarii au fost consultaţi şi că au cerut anumite sume de bani, dar şi că, un consilier local poate aduce amendamente unui proiect.

“Adevărul este că toate localităţile vor sta fără fonduri pentru câteva luni, Argumentele sunt uşor demontabile prin prezentarea documentelor aferente. Rolul este acela de a întârzia această hotărâre. Domnul prefect a pus în aplicare o comandă politică, e clar pentru mine” a mai spus Vasile Mustăţea cel care a punctat şi faptul că, dacă ar fi dorit să fie de bună credinţă, prefectul putea apela la cel puţin trei metode de bun simţ şi nu direct atacarea în Contencios.

Bogdan VLADU