Vasile ANDRONACHE nu mai este vicepreședinte al Consiliului Județean!

0
780

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean de vineri, 14 februarie, conform principiului „s-a rupt lanțul de iubire” (politică, între ALDE și PSD), a fost supus, pe ordinea de zi, un proiect suplimentar care viza încetarea mandatului de vicepreședinte al Consiliului Județean a lui Vasile Andronache (membru ALDE). În locul acestuia, după votul consilierilor, a fost ales Ionuț Preda, consilier PSD. Astfel, social-democrații au, în acest moment, ambele posturi de vicepreședinte de consiliu județean.

Referitor la faptul că Ionuț Preda a fost singura propunere pentru înlocuirea lui Andronache, și la faptul că liberalii nu au venit cu nicio propunere, „purtătorul de cuvânt” al grupului consilierilor PNL din CJ Giurgiu, Nicușor Iacob, spunea, în ședința de consiliu:

Noi nu propunem pe nimeni, pentru că este și inoportun, și ilegal, deoarece mai este foarte puțin timp până la alegeri”.

Cu 20 de voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere (consilierul Adrian Chiran), mandatul lui Vasile Andronache în funcția de vicepreședinte CJ a încetat, în timp ce, cu 21 voturi pentru, 6 împotrivă și un vot anulat, social-democratul Ionuț Preda a devenit noul vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu.

(Jurnal)