catuse-metalice (1)Duminică la prânz vă relatam cazul a doi locuitori din comuna Frătești care au ajuns la postul Tv Antena 1 cu intenția de a preda acestora o pereche de cătușe cu care aceștia pretindeau că organele de poliție au aruncat în ei după un incident consumat sâmbătă după amiaza într-un bar din localitate…Dar hai să citim mai jos versiunea oficială a acestui caz, sosită la redacție din partea Inspectoratului de Poliție Giurgiu, lăsându-vă să comentați singuri.

            Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 45 de ani, sun cercetați de polițiștii giurgiuveni după ce s-au manifestat agresiv într-un bar din comuna Frățești, județul Giurgiu și au refuzat sa se supună măsurilor dispuse de organele poliție.

 În seara zilei de 12.03.2016, ora 18.40, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Giurgiu au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că mai multe persoane au devenit recalcitrante la un bar din comuna Frățești, județul Giurgiu.

            În urma sesizării la fața locului s-au prezentat echipe mixte de polițiști și jandarmi care au constatat că în curtea barului se aflau cinci persoane care se manifestau agresiv verbal ca urmare a faptului că administratorul societății, vânzătorul și reprezentantul societății care asigură supravegherea video a localului nu le-au mai permis accesul în interiorul localului pe timpul intervenției și lucrărilor de întreținere la sistemul de supraveghere video.

            La fata locului au fost identificate patru persoane, respectiv Ţ. C., de 33 ani, P. V., de 45 ani, C. G., de 31 ani, C. G., de 31 ani, toți din comuna Frătești, județul Giurgiu precum și o altă persoană care a refuzat să se legitimeze la solicitarea forțelor de ordine.

            Bărbații au fost conduși la sediul Postului de Poliție Frățești unde polițiștii au identificat și ultima persoană, ca fiind B. C., de 40 ani, din municipiul București, aceștia fiind sancționați contravențional, cu amendă în sumă totală de 18.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, respectiv fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, respectiv pentru că au refuzat să se supună măsurilor dispuse de organele poliție.

            Totodată, deși nu au fost înregistrate acte soldate cu violențe, persoane rănite sau pagube materiale, în cauză polițiștii au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

N.red. Ce omit cei ce se ocupă de acest caz este să ne precizeze cum au ajuns cătușele polițiștilor din comună tocmai  la Antena 1, și de ce ” se pune batista pe țambal” fără să se dea un comunicat de presă în care să ni se spună dacă cele relatate de cei doi frăteșteni a fost o glumă, o farsă sau o știre născocită de reporterii televiziunii respective. Dacă nu, să fim informați  în ce fel au fost sancționați polițiștii și cine sunt ei.  

(Jurnal)