Vânzarea de coroane funerare, o afacere profitabilă în aceste vremuri triste pentru mulți giurgiuveni

0
572

Mai mulți cetățeni ne-au semnalat faptul că prețurile coroanelor de flori au luat-o razna! Dornici să constatăm cu proprii noștri ochi dacă acest lucru este adevărat sau o simplă informație eronată, am făcut o vizită printre florarii din Piața Centrală. 

Ceea ce am aflat la simpla întrebare: „Cât costă o coroană de flori?” ne-a dat puțin fiori…

Să fie de vină numărul din ce în ce mai mare al cererilor generate de decesele tot mai multor persoane sau faptul că prețul florilor este mai ridicat ca în trecut?

Ne-am documentat și se pare că nu prețul este cel care face diferența! În București, capitala țării, unde nivelul de trai este altul, dar și salariile oamenilor mult mai mari ca într-un orășel de provincie precum Giurgiu,  aceeași coroană cu un număr chiar mai mare de flori costă doar 189 ron, comparativ cu 200 ron cât este prețul în Piața Centrală.

Ce putem înțelege este foarte evident: unii încercă să se „îmbogățească” pe statele necazului altora. Știm că la orice înmormântare, coroana este obligatorie, fiind un ultim omagiu pe care cei dragi, prietenii sau cunoscuții îl pot aduce celui trecut în neființă. Deci, vrei nu vrei, îți convine sau nu prețul, ești nevoit să dai pe o coroană din crizanteme, ornată ce-i drept cu brad natural, suma de 200 ron.

Faptul că nu se mai fac cele din garoafe este absolut normal, căci crizantema este mai scumpă ca și garoafa. Doar că negustorii noștri nu îți dau posibilitatea de a alege între două sortimente la prețuri diferite, ci oferă, evident, spre vânzare, varianta mai scumpă.

Trebuie precizat că în vară, prețul acestora era undeva la maxim 150 de lei, având o creștere de 25%, un preț ridicat ținând cont de vremurile actuale și de necazul oamenilor…

Pentru cei nu mai puțină dare de mână există și varianta jerbelor din flori naturale, dar și a coroanelor din plastic (interzise în cimitirele mai multor orașe din țară).

Dincolo de orice câștig, nu trebuie să uităm să fim oameni și să ne gândim că nu ne putem îmbogăți peste noapte, profitând de amărăciunea unora dintre semenii noștri.

(Ana Magheru)