1mic1În cadrul unei recente întrevederi cu inginerul-şef al departamentului ”Parcuri şi spaţii verzi” din subordinea Giurgiu Servicii Locale (G.S.L.), Dumitru Gărgărea, acesta a dorit să tragă un semnal de alarmă la adresa giurgiuvenilor certați cu bunul-simț, să nu mai producă pagube pe domeniul public al municipiului.

 În ultima perioadă, ne confruntăm cu un fenomen de dispariție din parcuri a sistemelor de irigații automatizate, în special din Parcul Baciu, unde, în nici o săptămână, au fost sustrase 4 programatoare și 5 aspersoare. O situație asemănătoare s-a produs și în Parcul Alei, iar în Parcul ”Expoflora” din centrul municipiului a fost furat robinetul de la fântâna pe care GSL a construit-o în regie proprie, tot în beneficiul giurgiuvenilor… Cei care produc astfel de pagube ar trebui să conștientizeze că aceste investiții sunt realizate din banii publici, iar înlocuirea lor presupune un efort financiar destul de considerabil. De asemenea, facem apel la giurgiuveni să nu mai arunce deșeurile menajere pe spațiul verde, și pe urmă să se plângă că GSL nu face curățenie și că locuim într-un oraș murdar… Angajații noștri chiar nu pot face față în ritmul acesta, dacă spiritul civic al cetățenilor lasă atât de mult de dorit…, ne-a mai declarat Dumitru Gărgărea.

 În concluzie, nu ne rămâne decât să sperăm că apelul d-lui Gărgărea, inginer șef în cadrul departamentului ”Parcuri și Spații Verzi”, va reuși să-i conștientizeze pe giurgiuveni în a semnala de fiecare dată atunci când vandalii  vor dori din nou să distrugă lucurile realizate cu atâta trudă și cheltuială în folosul tututor cetățenilor acestui municipiu.

 (Teodora NICOLAU)

 

2 COMENTARII

  1. Nu este decat solutia instalarii unor camere de luat vederi si prezenta mai intensa a politiei locale.Sa lase controlul la circulatia auto,nu prea este de domeniul lor.Si la platformele de deseuri arunca pe alaturi ,ca niste N….ti.Cei de la salubritate fac curatenie si de 2 ori pe zi.Cam intre orele 20-23 ,00 se petrec aceste l.ucruri.Luati-o si ca pe o sugestie.