După ce, timp de aproape doi ani a fost preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Giurgiu şi candidat pe listele acestui partid la alegerile parlamentare, Valentin Adrian Iliescu era promovat, în februarie, anul trecut, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, funcţie pe care a deţinut-o aproape un an. Marţi, 26 ianuarie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă privind reorganizarea aparatului administraţiei centrale, premierul Emil Boc l-a promovat pe Valentin Adrian Iliescu în funcţia de şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, funcţie asimilată cu cea de ministru. Una din sarcinile proaspătului ministru secretar de stat este aceea de a participa la şedinţele de Guvern.

La sfârşitul săptămânii trecute, Valentin Adrian Iliescu a participat la o reuniune de vârf a democrat-liberalilor care a avut loc la Poiana Braşov, unde au fost aşteptaţi toţi parlamentarii partidului, membrii Biroului Permanent Naţional, miniştrii democrat-liberali, precum şi şefii organizaţiilor judeţene. Din judeţul nostru, au participat deputaţii Dan Pasat şi Victor Boiangiu, senatorul Cezar Măgureanu şi Bogdan Cantaragiu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L Giurgiu.

În cadrul reuniunii democrat-liberalilor, s-au purtat discuţii privind calendarul viitoarelor alegeri interne din partid, stabilindu-se strategii privind viitoarea sesiune parlamentară, precum şi modificări legate de statutul şi doctrina partidului.

Vom reveni cu amănunte în ediţia viitoare a publicaţiei noastre.

Codruţa VITAN