Val de aer cald în România. Meteorologii anunță temperaturi aproape de vară în perioada următoare

0
127

Un val de aer cald va întoarce România la temperaturi aproape de vară. De la 10-15 grade vom ajunge aproape de 25 de grade în următoarele zile. 

Acest pasaj cu vreme rece a fost de scurtă durată. De miercuri se încălzește semnificativ, vor fi creșteri de la 5 la 10 grade la temperaturile maxime în mod deosebit față de ce am avut zilele acestea. 

Dacă în zona se nord a Moldovei maximele nu au trecut de 5-6 grade, miercuri, la amiază, ne așteptăm la valori maxime de 17-18 grade. 

În mare parte din țară temperaturile vor fi apropiate de normalul termic al acestei perioade. Vor fi temperaturi maxime de 15-17 grade în nordul și în estul Transilvaniei și 20-21 de grade în regiunile vestice și sudice.

La Giurgiu se va înregistra, de asemenea, o încălzire semnificativă, pornind de la maxime de 14-15 grade, marți, 8 octombrie, spre 20-21 de parcursul zilei de miercuri, 9 octombrie.

Vremea va fi în general frumoasă, fără precipitații. Această perioadă ne va ține până săptămâna viitoare, cu mici excepții.