Europarlamentarul Dan MOTREANU: ”Vom interpela Consiliul și Comisia Europeană cu privire la măsurile luate pentru a reduce facturile la energie și pentru a ajuta cetățenii UE…!”

0
202

Cu puțin timp în urmă europarlamentarul Dan Motreanu, Președinte al PNL Giurgiu, ne anunța că pe agenda sesiunii plenare din perioada 17-20 octombrie, la care va participa, se găsesc câteva subiecte importante pentru România,  pe care ni le enumera:

O rezoluție referitoare la aderarea României la spațiul Schengen. Parlamentul European urmează să solicite ca spațiul de călătorie fără frontiere să fie extins pentru a include România și Bulgaria cât mai curând posibil.

Combaterea sărăciei și construirea unei societăți mai juste.

Europarlamentarul liberal preciza în acest context general: Vom interpela Consiliul și Comisia Europeană cu privire la măsurile luate pentru a reduce facturile la energie și pentru a ajuta cetățenii UE să facă față consecințelor sociale și economice ale războiului din Ucraina.

Legat de Bugetul UE pe 2023, Dan Motreanu nota în postarea sa pe Facebook:

Parlamentul European își va stabili poziția înaintea negocierilor cu Consiliul. Vom solicita mai mulți bani pentru programele și politicile necesare pentru a aborda consecințele războiului din Ucraina și ale crizei energetice.

Un alt subiect important ce urmează a fi discutat este cel al Războiului din Ucraina, cu dezbateri privind consecințele sociale, migrația și solidaritatea culturală.

O altă dezbatere va fi cea cu Comisia Europeană și Președinția cehă pe tema Consiliului European din 20-21 octombrie.

Totodată vom solicita Comisiei Europene să detalieze planurile pentru a proteja infrastructura UE.

Parlamentul European va solicita tuturor țărilor să își intensifice obiectivele climatice pentru 2030, pentru a limita încălzirea globală conform Acordului de la Paris – a mai menționat europarlamentarul Dan Motreanu în postarea sa.

(Jurnal)