tipuri-de-hoti-in-romania2

De curând, la ieșirea din municipiul Giurgiu, adiacent depozitului en gros al societății Mergeani, firma REOS și-a deschis un  sediu  modern,  ce aparține unui grup de acționari italieni și români , fiind  administrată de către un om de afaceri ,”vero”! ,  Lucian FLOREA .

Nu aceasta este însă tema materialului de față. Despre  performanțele firmei  vă promit că voi vorbi altă dată și credeți-mă că sunt multe lucruri de spus despre eforturile acestor oameni de a reuși tot ceea ce au pus la cale cu mulți ani în urmă.

Nu pot să nu recunosc însă că am fost deranjat  de faptul că un neica  nimeni a încercat să ne șteargă într-o singură clipă din realitatea presei locale, giurgiuvene, din cauza resentimentelor sale față de persoana autorului acestor rânduri. El se numește Costin Răduca și este administratorul unei firme de producție publicitară din Giurgiu. Știți ce este paradoxal? Faptul că imberbului personaj  eu i-am oferit șansa de a avea primul său loc de muncă atunci când nimeni nu-l băga în seamă. Evident că îmi veți aminti de butada cu facerea de bine…! Aveți dreptate! Naivitatea mea a fost însă și mai mare atunci când  am angajat-o și pe soția acestuia, persoană  cu care după ceva timp mi-a devalizat una dintre firmele pe care le administram. Dar stați că lucrurile nu se termină aici. După ce l-am ajutat pe toate planurile , omul s-a apucat să îmi fure obiecte din atelierul firmei pe care tot eu i-l pusesem la dispoziție. Vorba aia: Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! Și uite așa  cu un cutter plotter ”ciordit”,  de vreo 120 de milioane lei vechi, pe vremea aia, și-a început Costin Răduca marea aventură a parvenirii sale . Speculând că obiectul fusese  achiziționat ”de ocazie” , fără a avea un document care să releve faptul că aparținea  firmei, Răduca a reușit să mă convingă că de fapt era un manglitor de cea mai joasă speță . O să mă întrebați de ce nu am anunțat organele de poliție. Pentru că la acel moment îmi era ginere! D-stră v-ați fi dat ”copilul” pe mâna poterei? Nici după ce a plecat din firma și din viața mea nu am avut  resentimente suficiente pentru  a-l da pe mâna organelor de poliție de a verifica proveniența cutter plotter-ului (n.aut-  aparat ideal pentru piața de publicitate, utilizat pentru tăierea literelor/forme/sigle din autocolant. Se folosește pentru producția de bannere, inscripționări auto, personalizare tricouri, colantări auto), și dovada că l-a cumpărat din banii săi. Și aici din nou îmi veți aminti o altă butadă: Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești! Aveți dreptate!

Iată caracterul unui individ care solicitat de administratorul firmei REOS să invite presa la inaugurarea noului sediu, a găsit ocazia să-și mai manifeste o dată  idiosincrasiile, ștergând  pur și simplu de pe lista invitaților publicația datorită căreia astăzi are o pâine de mâncat:Jurnal giurgiuvean, cea mai veche și cea mai apreciată publicație din județul Giurgiu. Un ziar care  a rezistat în timp  datorită cititorilor săi, oameni ce l-au sprijinit să supraviețuiască în ciuda obstacolelor de tot felul ridicate de către oameni cu caracterul acestui Răduca. În acest fel, cititorii publicației  pe care o conduc, ai site-ului Jurnal giurgiuvean nu au avut acces la acest eveniment pentru că așa a vrut Răduca. Gestul acestuia este  cu atât mai mitocănesc cu cât în multe rânduri i-am recomandat societatea  celor care mă rugau să le indic pe cineva care să le lucreze o firmă sau un banner…

 Știți ce este însă și mai ciudat? Că niciodată pe mine nu m-a interesat cum firma sa a reușit să obțină toate licitațiile cu instituțiile statului,de-a lungul ultimilor ani, pentru executarea unor astfel de materiale publicitare, mai ales cu Primăria Izvoarele, culmea coincidenței satul din care Costin Răduca provine și în care încă locuiesc părinții săi. Un amănunt  care ar trebui căutat cu mai multă atenție de Curtea de Conturi, nu credeți?

  La final vă asigur  că nu din frustrare am dorit să scriu aceste rânduri ci pentru a  mai face o dată demonstrația faptului că prostului dacă îi dai să se joace cu chibriturile îți dă foc la casă! Așa că aveți grijă domnilor administratori din județul Giurgiu pe cine puneți să vă organizeze zilele festive ca să nu vă treziți că dintre invitați vă lipsesc tocmai sărbătoritul și rudele acestuia. Aștept să văd că ai învățat ceva din această lecție, Costin Răduca. Dacă nu,  înseamnă că timpul nu lucrează în favoarea ta. Crede-mă!

(Florian TINCU)