Update. Doar trei boxe din Hala Centrală Giurgiu au fost redeschise sâmbătă, 13 noiembrie…

0
1011

Urmare a controlului efectuat marți, 9 noiembrie, în Hala Centrală din Municipiul Giurgiu, de către reprezentanți  ANPC, mai multe boxe din Hală au fost închise.

La  doar cinci zile după  acest control, sâmbătă, 13 noiembrie, în Hala de carne erau deschise doar 3 boxe: una de carne de pui și două de pește. La  celelalte, erau trase obloanele.

Reamintim că în data de 9 noiembrie inspectorii ANPC și ai Comisariatului Județean Giurgiu au efectuat mai multe controale la boxele de carne ( în special de pui) din Hala Centrală, neconformitățile găsite fiind grave: de la mizerie, la carne alterată și la vitrine infectate. Menționăm că  produsele depozitate în aceste condiții, erau oferite direct consumatorilor giurgiuveni.

Pentru remedierea situației, agenților economici sancționați li s-au acordat termene clare, iar șapte dintre aceștia au fost sancționați contravențional. Pe de altă parte, cei sancționați nu mai au voie să presteze serviciul de comercializare al produselor din carne către consumatorii giurgiuveni decât după ce condițiile igienico-sanitare vor fi respectate în întregime, conform legilor în vigoare.

(Jurnal)