Cei mai mulți dintre participanții la acest studiu spun că banii pe care îi au abia le ajung de la o lună la alta, ( 39% dintre aceștia). 29% spun că reușesc să se descurce cu banii pe care îi au, 14% că banii pe care îi au le permit să trăiască bine, iar doar unul dintr-o sută de români spune că banii caștigați îi permit să aiba tot ce îsi dorește, în timp ce 16% consideră că banii pe care îi au nu le ajung nici pentru strictul necesar.

Cei mai mulți dintre respondenți sunt de părere că unei persoane care locuiește în Romania i-ar fi suficient pentru un trai decent, un venit lunar de minim 2000 RON – 52%.

Atunci când li se cere să se poziționeze pe o scală de la 1 la 10, unde 1 înseamnă „sărac”, iar 10 înseamnă „bogat”, majoritatea respondenților are tendința să se plaseze la mijlocul scalei, media răspunsurilor tuturor persoanele intervievate fiind 4,83. (Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Da,2000 de lei/persoană,adică 4ooo lei pentru o familie,în care au slujbă amândoi,singuri,sau cu un minor,este o sumă care poate asigura un trai decent dacă cei doi sunt oameni calculați și nu amatori de trai pe picior mare,cu petreceri numeroase, mese la restaurante de lux,și alte asemenea.Dar își mai aduce cineva aminte că marele sociologic,fost consilier prezidenţial,fost ministru al muncii în guvernul Boc,pe nume Sebastian Lăzăroiu,zicea că un român este bogat dacă are un venit de 800 de lei lunar?De aici se vede cât discernământ(sau cinism ?)avea cel care stătea cu fostul președinte la un pahar de vorbă până spre zori,punând țara la cale!