În urmă cu aproximativ o lună, pe scena politică locală apărea o nouă formaţiune: Uniunea Naţională pentru Progresul României, mai pe scurt, UNPR. Ca la orice început de drum, şi UNPR Giurgiu a pornit cu un nucleu de oameni inimoşi, conduşi, până în septembrie, când se vor organiza alegeri, de prof. univ. dr. ing. Dan George Pană. În urmă cu câteva zile, am realizat un interviu cu şeful organizaţiei judeţene, alături de care s-au aflat şi doi dintre vicepreşedinţii partidului, Tudorel Nicolae şi Florian Barac.

Rep: Ce este Uniunea Naţională pentru Progresul României?

Dan George Pană: UNPR este un partid de centru stânga, cu un program politic dedicat oamenilor care doresc un alt gen de politică decât cel practicat până acum în România… UNPR practică o politică mai apropiată de oameni, de persoane, o politică bazată pe înţelegere reciprocă şi seriozitate. UNPR este un partid al cărui program politic va avea ca rezultantă o punte de legătură zdravănă între oamenii simpli, oamenii de rând şi latura politică, pentru că, în opinia noastră, politica trebuie făcută pentru toţi oamenii…

Rep.: Era nevoie de încă o formaţiune politică în România? De ce?

D.G.P.: Cu siguranţă, era nevoie de apariţia UNPR; şi aceasta pentru că, la această oră, în România există o stângă extrem de conservatoare, care tinde să-şi piardă poziţia hegemonică, şi o dreaptă care a ajuns să fie neînţeleasă. În aceste condiţii, apariţia unui factor de echilibru între aceşti doi poli ai politicii româneşti era absolut necesară, iar UNPR chiar asta îşi propune să fie: un factor de echilibru pe scena politică românească.

Rep.: Ce fel de politică promovează UNPR?

D.G.P.: O politică de masă, reală şi de centru stânga, îndreptată spre toate categoriile sociale. Promovăm un curent de simplism politic, pentru ca oamenii să ne priceapă… Încercăm să fim cât mai expliciţi şi mai eficienţi. Ca să folosesc o metaforă, suntem dispuşi să dăm oamenilor din Giurgiu undiţa şi să-i învăţăm să pescuiască, nu să le aducem peştele la poartă.

Rep.: Cui se adresează această formaţiune politică?

D.G.P.: Răspunsul la această întrebare este simplu, scurt şi la obiect: tuturor – şi subliniez – tuturor românilor.

Rep.: Când a apărut UNPR la nivel local şi de cine este reprezentată?

D.G.P.: Organizaţia judeţeană a fost înfiinţată în urmă cu o lună, mai exact la începutul lunii mai, iar acum UNPR este reprezentată de oamenii care au constituit, practic, nucleul organizaţiei judeţene: subsemnatul, Dan George Pană, în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei, colegii mei Tudorel Nicolae, Florian Barac, Gabriel Smarandache, Cătălin Lupu, Marian Mina – vicepreşedinţi, dar şi alte nume sonore ale acestui judeţ ni s-au alăturat: Mirela Matei, Mihaela Edîr Enache, Mirel Soare, Elena Văduva… iar lista este mai lungă… Ceea ce merită subliniat este faptul că, deşi are doar o lună de la înfiinţare, UNPR are, la Giurgiu, o organizaţie de femei foarte puternică, şi asta pentru că noi susţinem echilibrul în structura Biroului Permanent Judeţean.

Rep.: Care sunt priorităţile UNPR la nivelul judeţului şi municipiului Giurgiu?

D.G.P.: Acum prioritatea noastră este aceea de a ne întări poziţia în judeţ; de aceea, încercăm să capacităm şi alte persoane în rândurile noastre. Practic, suntem în formare şi profit de această ocazie pentru a transmite un mesaj oricărui giurgiuvean care doreşte să ne treacă pragul: suntem dispuşi să primim în rândurile noastre pe oricine are calitatea de OM. Ne rezervăm, însă, dreptul de a alege… Vrem cu adevărat să facem ceva pentru oamenii acestui judeţ şi vă asigur că vom demonstra asta de-a lungul timpului. Sunt bucuros să vă spun că avem un feed-back foarte bun din partea giurgiuvenilor, şi asta am constatat la prima acţiune organizată de noi în Giurgiu, cea dedicată Zilei Copilului, unde prezenţa a fost foarte numeroasă, ceea ce ne bucură, pentru că, practic, nu a fost vorba despre o acţiune politică, ci despre un eveniment dedicat şi adresat copiilor.

Rep.: Cine se poate înscrie în UNPR?

D.G.P.: Aşa cum spuneam mai sus, absolut oricine se poate înscrie, însă ne rezervăm dreptul de a ne alege membrii, pentru că ne dorim oameni cu calitate morală, oameni ”curaţi”… Nu vrem persoane cu un ”bagaj” greu din punct de vedere politic. Suntem convinşi că avem de unde să alegem şi îi aşteptăm pe giurgiuveni cu uşile deschise…

Rep.: Dat fiind faptul că românii, în general, sunt sătui de politică, ce metode veţi folosi pentru a vă atrage noi membri?

D.G.P.: Nu avem o metodă specială, o reţetă… Ne bazăm doar pe prezentarea programului nostru politic şi pe comportamentul actualilor membrii, pentru că vrem să încercăm să oferim exemplul personal… Practic, fiecare acţiune a noastră va fi un argument pentru cei care vor dori să vină alături de noi. Noi ne dorim ca cetăţenii acestui judeţ să se implice în folosul lor…

Rep.: Unde puteţi fi găsiţi de cei care ar dori să se înscrie în UNPR?

D.G.P.: Sediul organizaţiei judeţene este vis-a-vis de Stadionul municipal, pe Aleea Fabricii de Zahăr, nr. 10, la etajul 1.

Rep.: Domnule preşedinte, vă mulţumim.

A consemnat, Cristina Moise

1 COMENTARIU

  1. ati votat pentru taierea salariilor, nu ati votat motiunea opozitiei,pentru asta nu va vom vota niciodata!
    ASA CUM NOI AM FOST LA MANA VOASTRA, ACUM SI VOUA V-A VENIT RANDUL SA FITI LA MANA NOASTRA.
    sA TAIATI DIN SALARIILE PESTE 1000 DE LEI NU AVEA NIMENI NIMIC DE ZIS, DAR SA TAIATI DIN SALARIILE MICI ESTE O CRIMA! POLITIA ESTE PLATITA PREA MULT TAIATI DE LA EI SI DATI SALARIILE MICI INAPOI!LOR CE LE TREBUIE BANI DE HRANA, BANI DE TOALE IAR NOI AMARATII CU SALARIILE MICI NU NE-ATI KASAT NICI MACAR AL TREISPELEA SALARIU.
    RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.