Atletul numărul unu al judeţului, Laurenţiu Popa, nu are nicio clipă de răgaz în această vară. De la cele câteva grade Celsius care l-au încercat în Norvegia, sportivul legitimat la CSM Giurgiu a revenit la canicula din sud-estul Europei fiind invitat la un puternic Grand Prix desfăşurat în Bulgaria, la Sofia, în data de 27 iunie.

Cu o aruncare ce a măsurat 18,65 metri, elevul profesorului Marian Damian s-a clasat pe poziţia a patra, fiind la câţiva centimetri de o clasare pe podium.

“Concursul a fost unul echilibrat şi spectaculos. Am fost impresionat de organizarea bulgarilor; sunt peste noi la acest capitol. Referitor la Laurenţiu pot spune că sunt mulţumit de această clasare, chiar dacă în mod cert se putea mai mult. Aruncarea se încadrează în potenţialul actual al sportivului. Gândul ne este mai mult la Universiadă, pentru care ne pregătim asidu”, a declarat Marian Damian.

Pentru că tot a venit vorba de următoarea competiţie, între 1 şi 12 iulie, la Belgrad, va avea loc cea de-a XXV-a ediţie a Jocurilor Mondiale Universitare (Universiada). La competiţie vor lua parte peste 8.500 de sportivi din peste 140 de state ale lumii.

Pe lângă o serie de sporturi precum fotbal, baschet, polo, volei, gimnastică, tenis de masă sau judo, va fi prezent şi atletismul.

După mai bine de trei decenii, Giurgiu are un nou reprezentant la această competiţie dedicată exclusiv sportivilor-studenţi: Laurenţiu Popa. Predecesorul aruncătorului de greutate este actualul preşedinte al AJF Giurgiu, profesorul Viorel Leşeanu, cel care a reuşit chiar să se impună, de două ori, la Universiadă cu echipa de fotbal a României (în anii ’70). Laurenţiu Popa va debuta în competiţie în dimineaţa zilei de 7 iulie, atunci când sunt programate calificările la proba de aruncare a greutăţii.

Bogdan VLADU