Tot mai mulți locuitori ai municipiului și județului nostru ne-au semnalat faptul că, pe numărul de telefon al Direcției pentru Sănătate Publică Giurgiu, fie nu răspunde nimeni, fie sună ocupat…Și asta după zeci sau sute de încercări, mulți dintre apelanți se lăsau păgubași, cu toate că aveau nevoie de o informație importantă de la cei de la DSP.

Și reporterii publicației noastre au făcut un experiment, încercând, mai multe zile la rând, să obțină legătura cu cineva din DSP, sub pretextul că ar avea nevoie de un rezultat al unui test COVID19. Degeaba însă, încercările au rămas…fără răspuns! Surse demne de încredere ne spuneau că motivele pentru care cei de la DSP Giurgiu nu pot fi contactați ar fi legate de o serie de probleme tehnice (în special curent întrerupt??!!) pe care instituția le-ar întâmpina, culmea!, la scurt timp de la debutul pandemiei de COVID 19…

Pentru a lămuri situația, am apelat la Prefectul județului, Aneta Matei, care ne-a transmis următoarele:

„Am cunoștință de faptul că nu răspunde nimeni, și mie mi-au transmis mai multe persoane acest lucru. Nu știu ce se întâmplă, nu cunosc motivul pentru care telefonul DSP sună fără răspuns sau, pur și simplu, sună ocupat. În concluzie, îi informez pe locuitorii municipiului și județului Giurgiu că pot apela, 24 de ore din 24, în afara acelui număr TELVERDE pe care îl cunosc toți, și următorul număr de telefon: 0214144446 – call center – număr pe care îl pot apela giurgiuvenii din tot județul – pentru orice problemă legată de COVID-19”, a mai precizat Prefectul Aneta Matei.

(Jurnal)