Un tânăr din Daia a fost surprins de polițiști în timp ce fura cablu din stația Căii Ferate din localitate

0
233

Tot mai des hoții de componente din metal în goana lor de câștiguri facile și cu orice preț, ajung la gesturi nesăbuite, furând de oriunde. Așa s-a întâmplat la data de 4 aprilie, în jurul orei 17.30, când în cadrul unei acțiuni comune desfășurate de polițiști de la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Giurgiu Oraș și jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, în zona stației C.F.R. Daia, județul Giurgiu, a fost depistat în flagrant N. A., un tânăr de 33 ani, din localitatea Plopșoru, comuna Daia, județul Giurgiu, în timp ce transporta un cablu în lungime de 3 metri, furat  din zona căii ferate.

            În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul, profitând de faptul că stația CFR Daia, nu  mai este alimentată de mai multă vreme cu energie electrică, a furat  cablul, aflat  la o distanță de circa 300 de metri de stație ( între km. feroviari 54+900 și 54+903), pe relația de cale ferată Daia – Băneasa, județul Giurgiu.

            Tot cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că tânărul mai furase  la data de  o7.10.2014, din aceeași zonă, un cablu SCB în lungime de 25 metri, creândatunci  un prejudiciu de circa 3.000 lei S.N.C.F.R-ului.

           Pentru acest lucru a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

(Jurnal)