foto 04.09.2015 2Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – (P.T.F. Calafat)  au descoperit un cetățean sirian, care încerca astfel să intre ilegal în ţară. În rândurile de mai jos veți afla cum…

În data de 03.09.2015, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Ford, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru Germania.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit ascunsă sub remorcă, aşezată pe șasiul semiremorcii,  un bărbat… În urma verificărilor efectuate împreună cu partea bulgară s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul sirian Omar M., în vârstă de 25 de ani.

La cercetări, şoferul camionului a declarat că nu ştie cum a ajuns persoana respectivă pe șasiul mijlocului de transport. Conform  protocolului comun româno – bulgar, mijlocul de transport, șoferul și migrantul au fost preluați de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)