poza sculptorMarți 27 mai, municipiul Giurgiu a fost pentru câteva ore gazda unuia dintre prestigioșii  sculptori români ai perioadei contemporane, plecat cu 30 de ani în urmă în Canada. Ce-l leagă pe  Octavian Olariu de orașul nostru? Una dintre primele sale lucrări a fost  amplasată în Parcul alei din municipiu.  Artistul are la activ zeci de lucrări monumentale. Este deţinătorul  unor premii prestigioase,  și a participat cu sute de sculpturi în lemn, piatră, şi inox la expoziţii din întreaga lume ( „Joc spaţial” „Stăvilar” „Lumea uceniciei” „Monoxila Fontoni”  etc), dar a rămas în conștiința publicului  și totodată în cartea recordurilor, ca autor al celei mai mari monoxile (n. red. – monoxila este o lucrare executată dintr-o singură bucată de lemn ), o sculptură mobilă de 7,4m înălţime şi 1,4m diametru, lucrare pe care artistul a realizat-o în oraşul Osoppo din Italia. În România are numai două lucrări: una în localitatea Aiud , iar cealaltă în oraşul nostru în parcul Alei , bustul căpitanului ION BĂJGOIU, situat pe aleea eroilor Războiului de Independenţă .

Prezenţa maestrului Olariu a fost salutată și de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, ce i-a fost  gazdă ospitalieră pe parcursul întregului excurs al artistului ,  profund impresionat de frumusețea Muzeului nostru județean.  Primul edil ne declara că deja se gândește la o posibilă colaborare între municipalitate şi sculptorul român,  Olariu Octavian,  ale cărui lucrări monumentale ar putea atrage, aici la Giurgiu, turişti din întreaga lume.

*** Mai multe amănunte despre viața artistului alături de un scurt dialog cu maestrul  Olariu, veți putea citi în ediția print a publicației noastre de vineri 30 mai. (I.C.MANDU)  

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.