Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, s-a răsturnat cu mașina pe raza comunei Ghimpați!

0
2885

Un  accident rutier spectaculos, ce a necesitat intervenția polițiștilor,  în dimineața zilei de marți, 23 mai 2023, l-a adus  în prim-plan pe procurorul A. F, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Pe raza comunei Ghimpați, în sensul de mers către Giurgiu, magistratul nu și-a mai putut stăpâni autoturismul care a ”mușcat” din sensul giratoriu, la intersecția DN 61 cu DN 6, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat la marginea drumului.

Impactul cu bordura și mai apoi faptul că s-a răsturnat au fost cauzele pentru  care mașina magistratului a fost serios avariată și nu a mai putut fi urnită din loc.

Conform publicației EvZ, polițiștii chemați la fața locului au realizat  că vinovat de producerea accidentului, rănit ușor, este procurorul. Cauza  producerii accidentului după testarea cu etilotestul s-a constatat a fi  (după cum le-au dezvăluit în exclusivitate, surse judiciare,  jurnaliștilor de la EvZ, o alcoolemie de 1,12/mg alcool pur în aerul expirat.

După ce starea sănătății i-a fost evaluată la fața locului, procurorul a fost internat la o clinică din Bolintin de unde a fost ulterior externat.

„Acum, procurorii Curții de Apel – cei care au competență în ceea ce privește anchetarea procurorului Filip – fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Permisul i-a fost suspendat, deocamdată, pentru 60 de zile. Dacă acesta va fi trimis în judecată, va fi suspendat. Până atunci, el își poate continua activitatea”a explicat, în exclusivitate pentru EvZ,  Adrian Alexe, procuror șef secție în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

 Jurnaliștii publicației citate au încercat să obțină un punct de vedere și din partea  procurorului  implicat în evenimentul rutier,  cu privire la faptul că la 8.30 dimineața, când se îndrepta cel mai probabil către serviciu, a fost implicat in acel accident, dar acesta după ce i-a rugat să revină cu un apel, ulterior  nu a mai răspuns solicitării EvZ.

Sursă: EvZ