Imagine1În perioada 24-26 aprilie a.c., din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu – Serviciului pentru Acţiuni Speciale  s-a deplasat în oraşul Kulmbach, participând la cel de-al 15-lea Simpozion Internaţional al Siguranţei Rutiere.

 Evenimentul s-a înscris în seria de acţiuni ale Poliţiei Germane destinate prevenirii accidentelor, fiind cel mai mare din Germania, el având două secţiuni: una pentru poliţiştii din toată Europa, iar cealaltă, pentru publicul larg.

Scopul acestei activităţi a fost dezvoltarea relaţiilor de cooperare şi întărirea dialogului la nivelul instituţiilor din cele două ţări. Poliţiştii prezenţi au susţinut mai multe probe pentru testarea abilităţilor în manevrarea motocicletelor.

Reprezentantul Poliţiei Romane a efectuat peste 3.500 de km.(deplasarea tur-retur România – Germania) pe motocicleta din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, acest lucru fiind recompensat de Preşedintele Poliţiei din Franconia Superioară, cu diploma şi trofeul pentru „cea mai lungă călătorie“.

 

La festivităţi a participat domnul ministru de interne al landului Bavaria.