Marți  3 februarie , ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie  ( Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu), sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu l-au prins în flagrant pe C.C., un bărbat în vârstă de 26 ani, din comuna Ludeşti, judeţul Dâmboviţa, în timp ce oferea unui poliţist, din cadrul Postului de Poliţie Comunal Roata de Jos, judeţul Giurgiu, suma de 1.000 lei, pentru ca acesta să nu dispună o sancţiune contravenţională la regimul silviculturii şi a-i  permite să efectueze activităţi comerciale ilicite cu material lemnos pe raza comunei.

Individul fusese prins de polițist  în ziua de 29 ianuarie  în timp ce vindea lemne , împrejurare în care, agentul de poliţie a luat măsura reţinerii pentru cercetări a cantităţii de 1,7 metri cubi material lemnos în scopul stabilirii provenienţei.

În urma denunţului formulat de către poliţist că i s-a promis bani ca să uite totul, colegii săi au procedat la efectuarea activităţilor  procedurale specifice, necesare probaţiunii, finalizate prin organizarea şi executarea unei acţiuni de prindere în flagrant.Prins , dâmbovițeanul va răspunde penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, procurorul de caz dispunând măsura reţinerii pe o durată de 24 ore.

Inculpatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Giurgiu, urmând a fi prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost realizată cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I. (Jurnal)