a-fost-publicat-draftul-ghidurilor-solicitantului-pentru-primele-masuri-de-finantare-din-pndr-2020-15045Un număr de 28 de fermieri din judeţul Giurgiu au primit joi, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Primăria din localitatea giurgiuveană Colibaşi, Deciziile de finanţare din cadrul programului privind sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri în mediul rural, din cadrul PNDR 2014-2020.

„Aceasta este prima acţiune de acest gen desfăşurată la nivel naţional, în prima tranşă urmând să primească finanţare un număr de 124 de fermieri dintr-un total de 232 de fermieri, la nivel naţional, beneficiari ai acestui program. Practic, în baza acestor decizii de finanţare, tinerii fermieri instalaţi în mediul rural pot solicita şi primi finanţare, în sumă totală de 40 de mii de euro, pentru desfăşurarea activităţilor în cadrul fermelor”, a declarat pentru AGERPRES directorul general al AFIR, Andras Zsolt Szakal.
În judeţul Giurgiu, cei 28 de fermieri care au primit joi deciziile de finanţare au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani şi au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea fermelor vegetale.
La eveniment au participat, de asemenea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu şi secretarul de stat din cadrul MADR Simona Man.

AGERPRES