2469-bolintin-valeÎn ziua de 31.01.2016, între orele 07.00-11.00, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră de la Poliția Orașului Bolintin Vale și lucrători de la Serviciul Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Giurgiu au organizat și desfășurat o acțiune în târgul săptămânal din orașul Bolintin Vale,  pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță civică, prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale precum și pentru asigurarea fluenței traficului rutier în zonă.

Cu ocazia activităților desfășurate polițiștii au legitimat 38 de persoane și au controlat 22 de autovehicule, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.030 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

            În urma controlului au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri (articole de îmbrăcăminte) .

            Polițiștii rutieri au acționat pentru reducerea riscului rutier și pentru fluidizarea traficului în zona adiacentă târgului, aplicând 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au retras două certificate de înmatriculare.

(JGR)