miei-de-pastiÎn  data de 7 aprilie, în preajma sărbătorilor pascale, în Piața Centrală din Giurgiu s-a deschis un nou sector comercial, destinat comercializării mieilor. Astfel, cumpărătorii pot achiziționa de aici carne de miel până sâmbătă, 11 aprilie, când acest punct comercial se va închide.

Cu privire la acest subiect, jurnaliștii publicației  noastre a stat de vorbă cu administratorul Pieței Centrale, Marian Pavel, care ne-a declarat: Mieii sunt vânduți direct de către crescători și îndeplinesc toate condițiile legale de funcționare, în sensul că sunt acreditați de Direcția Sanitar Veterinară, având certificatele de conformitate și ștampilele specifice. Există patru mese în interiorul boxei, în dreptul fiecărei mese fiind afișate numele crescătorilor de ovine, care comercializează miei, precum și locul de proveniență al acestora. Este vorba despre comunele Gogoșari, Vedea, Daia, Ghizdaru și Stănești.  Totodată, Pavel a mai precizat că tariful de închiriere al unei tarabe pe zi este de 23 de lei.

Prețul cărnii de miel comercializate în acest sector este de 25 de lei pe kilogram, însă Marian Pavel a adăugat în acest sens faptul că este posibil să mai scadă sâmbătă, ajungând la 21-22 lei pe kilogram.