frontiera21Miercuri 13 mai , procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni, au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Giurgiu, ocazie cu care l-au surprins în flagrant pe suspectul S.D., lucrător în cadrul  Poliţiei de Frontieră Giurgiu,  având ascunse, în portbagajul autoturismului pe care îl conducea, două persoane, cetăţeni sirieni.

Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de inculpatul S.D urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Reamintim că Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Structura Centrală împreună cu  ofiţeri  I.G.P.F au destructurat, în cursul lunii aprilie 2015,  cel de-al doilea segment al reţelei care acţiona la frontiera de vest, în urma flagrantului organizat în Punctul de Trecere al Frontierei Borş , fiind depistate în semiremorca unui tir, 11 persoane, cetăţeni sirieni, irakieni şi un cetăţean palestinian, cu vârstele cuprinse între 4 luni şi 51 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Germania. Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală, au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de patru  membrii ai grupării (3 cetăţeni români şi un irakian), Tribunalul Bucureşti  dispunând arestarea preventivă a acestora.

Suportul tehnic şi informativ de specialitate a fost asigurat pe tot parcursul cercetărilor de către Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.