2006-5-10-fake-badge-1024x818Cetățenii  României sunt de ceva timp martori ai  unui  spectacol grotesc. În timp ce prințul Paul este executat silit, primul ministru urmărit penal , primarul Capitalei este arestat pentru luare de mită . Probabil influențați de aceste exemple unii s-au gândit că așa probabil te poți face remarcat în această țară. Astfel  poliţiştii giurgiuveni au identificat un tânăr de 34 ani, din municipiul Giurgiu, judeţul Giurgiu, care a încercat să înşele turiştii din zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, dându-se  drept poliţist! 

 În data de 7 septembrie, ora 18.30, poliţiştii   Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi  de U. C., un tânăr de 37 ani, din municipiul Bucureşti că, în timp ce se afla în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse, pe sensul de intrare în ţară, a fost oprit de o persoană necunoscută, care i-ar fi solicitat o sumă de bani, pe motivul că nu poartă centura de siguranţă.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale  ( Poliţia Municipiului Giurgiu) a fost identificat J. M. G., un tânăr de 34 de ani, din municipiul Giurgiu, cel ccăruia îi ardea de glume, făcând concurență polițiștilor de la serviciul rutier. totodată s-a stabilit că escrocul  se deplasase  în seara zilei de 7 septembrie în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse,  îmbrăcat cu obiecte vestimentare asemănătoare uniformei de poliţist și   solicitând sume de bani unui conducător auto, turist, pe motiv că acesta  nu purta centura de siguranţă. Din nefericire pentru el turistul s-a cam prins că individul nu prea are față de polițist drept pentru care acum adevărații  poliţişti i-au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, tentativă la înşelăciune şi lovire sau alte violenţ.  Faţă de bărbat au fost  continuate cercetările în stare de reţinere,  astăzi  10 septembrie el fiind prezentat în faţa instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă. (Jurnal)