Untitled-1 Un  elev  al Colegiului ” Ion Maiorescu”   a fost recent  transferat la un alt liceu , după un scandal provocat în urma  postării pe site-ul de publicitate OLX, a unui anunț prin care își scosese la vânzare profesoara de limba română. Anunțul era însoțit de fotografia profesoarei și implicit de un comentariu răutăcios: ”Vând animal de companie!”  Evident că gestul tânărului se dorea a fi o glumă ( e adevărat cam proastă!), ce a  fost considerată în cele din urmă de către conducerea liceului ca o abatere disciplinară gravă, măsura luată de Colegiu fiind după părerea noastră , justificată.

De precizat că  glumețul personaj, deși minor, conform acelorași surse, face parte din grupul unor tineri extrem de dubioși . Unul dintre aceștia și-a permis chiar să facă presiuni, la scurt timp după aplicarea măsurii disciplinare față de elev , asupra conducerii Colegiului. 

Între timp au și apărut comentariile la adresa  faptei elevului care a fost comparată cu  fapta profesorilor ce au fraudat BAC-ul din 2013 la Giurgiu, cu întrebarea legitimă:  care dintre cele două fapte ar fi mai de condamnat? 

Tinerii mai cred  că  este absurd să iei o astfel de măsură extremă,  cu un  elev  ce se află  la o vârstă când abia i se conturează discernământul personal , însă poți manifesta  clemență păstrând în sistemul de educație/ învățământ niște profesori condamnați pentru fapte de corupție. Un subiect ce necesită o  atentă analiză ,  pe care vi-l oferim cu intenția de a-l comenta,  mai ales de către toți cei care sunt părinți de elevi …!

(Jurnal)

2 COMENTARII

  1. deci, (si am omorat 1000de greci) stimabila doamna profesor este pensionaraaa…
    si in al doilea rand, sistemul nostru de invatamant este complet depasit: programe neactualizate, profesori si metode neatractive, manuale alternative, etc. 90 la suta din ceea ce se invata la scoala este nu este ancorat la realitatea cotidiana. Elevii vin din familii cu traume emotionale puternice (de-aia au acest comportament) si noi le bagam pe gat cartea in loc sa-i intelegem, sa-i consiliem si apoi sa-i invatam despre cum va fi in viitor.
    In alta ordine de idei, la inceputul anului scolar, profesorii sunt ,,supusi,, unui test psihologic, numai ca niciun profesor (cel putin in provincie) nu a vazut psihologul care l-a examinat, nici psihologul nu vede profesorul, se platesc 30 de lei, se face o lista cu cei care platesc si vin avizele psihologice pe banda. Din cauza asta avem dascali resapati si nevrotici si betivi si depresivi in invatamant . Ia faceti un reportaj cu camera ascunsa la scoli si intrebati profesorii cine i-a examinat psihologic (numele) si in ce a constat testarea, ca nimeni nu stie sa raspunda…Deci, (si iar am omorat 1000 de greci) cui pe cui se scoate! (bine ca avem cel putin proverbe si zicatori potrivite oricarei ocazii).