un-detinut-s-a-spanzurat-de-gratiile-unei-toalete-in-penitenciarul-craiova-18445693Un deţinut din Penitenciarul Giurgiu a încercat să se spânzure în celulă, confecţionându-şi o funie din articole de îmbrăcăminte, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Bogdan Roşu.

Bărbatul se afla miercuri seara în celulă, într-un ”sector cu atenţie sporită” ,  când un gardian a observat faptul că acesta încerca să se spânzure folosind cârpe din articolele de îmbrăcăminte. Acesta  a luat imediat  măsura de a-l transporta pe deţinut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. După acordarea îngrijirilor de specialitate de urgenţă bărbatul a fost transportat într-o unitate spitalicească din sistemul penitenciar unde beneficiază acum şi de consiliere psihologică, a declarat joi, pentru AGERPRES, Bogdan Roşu.

El a mai spus că încă nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest, subliniind totodată că „resursele au fost concentrate, iniţial, pentru salvarea bărbatului”, iar în continuare se fac „cercetări pentru stabilirea împrejurărilor” care au dus la această tentativă de suicid.

Acesta este primul caz din acest an de acest gen în cadrul Penitenciarului Giurgiu.

(Jurnal)