Zilele trecute un ”blogger” giurgiuvean se întreba, oarecum retoric, ce firmă va câştiga licitaţia pentru serviciul de catering de la DGASPC, un subiect pe care Jurnal giurgiuvean l-a abordat cu ceva timp în urmă în cadrul unei anchete jurnalistice. Autorul scrie faptul că timp de aproximativ 6 ani, Direcţia Generală de asistenţă socială şi protecţia copilului Giurgiu a derulat un contract pentru servicii de catering cu S.C. SUNNY S.R.L. În ultimii ani, valoare contractului era de aproximativ 2 miliarde de lei lunar, reprezentând contravaloare pentru hrana pe care această firmă o livră pentru asistații din centrele din subordinea DGASPC.

În dată de 31 decembrie 2014 contractul a expirat, acesta fiind prelungit pentru o lună de zile, timp necesar pentru organizarea unei noi licitaţii.

Puțini știu însă că artizanul prelungirii acestui contract, la vremea respectivă a fost chiar Dumitru Beianu. Dumnezeu știe de ce, sau pentru ce, atâta timp cât se știa bine cine este beneficiarul acestei afaceri cu statul, Bogdan Bratu ( și-ai lui), cunoscut ca Beche jr. De această dată omul iese din joc, ajungându-i cu siguranță ce scoate ca director al Agenției de Control și Încasare Giurgiu , subordonată DRDP Bucuresti unde director este nimeni altul decât Mina Marian. Maestrul acelor două  numiri în funcție ( ale lui Mina și ale lui Beche) fiind, ca de fiecare dată, același Niculae Bădălău!

Interesându-ne direct la sursă, adică la Consiliul județean Giurgiu, am aflat că până acum pentru licitație nu s-a înscris nimeni deși ea ar urma să aibă loc în data de 15 ianuarie. În municipiu este vehiculat  ca un ipotetic câștigător , numele lui Fane Gâdea,  cel ce deține  restaurantul catering ”Casa Stefany”, de pe șoseaua Sloboziei, dar lucrurile sunt mult mai complicate decât par și nimeni nu vrea deocamdată să se joace de-a licitația și apoi să tresară în pat de fiecare dată când la televizor se vorbește despre DNA.

Aceeași sursă din CJ ne spunea că probabil nici nu va apărea prea repede cineva care să ofere, cu bani puțini, mâncare proaspătă și de calitate tuturor caselor instituționalizate din întreg județul, știut fiind că de obicei patronii unor astfel de catering-uri sunt obișnuiți cu câștiguri imoportante în relația contractuală cu statul . Vom trăi și vom vedea!