confiscate_container-control-vamal-confiscate(1)Poliţiştii de frontieră din cadrul  ITPF Giurgiu (STPF Călăraşi) au confiscat articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse industriale sau de uz casnic, în valoare totală de peste 100.000 de lei

 În după amiaza zilei  de 29.04.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al STPF Călăraşi, aflaţi în acţiune specifică de combatere a evaziunii fiscale în zona punctului de taxare,  autostrada A2- Feteşti, au descoperit mărfurile sus menţionate într-o autoutilitară ce se îndrepta spre Bucureşti.

La controlul efectuat, conducătorul autovehiculului care era şi reprezentantul firmei, Z. WEIPING, cetăţean chinez în vârstă de 40 de  ani  a prezentat documentele de provenienţă şi însoţire doar pentru o mică parte din marfa ce urma să o comercializeze. Din experienţa ultimelor constatări, aceasta este metoda cel mai des folosită pentru evaziune ,  emiterea de facturi doar pentru o mică parte din marfă.

Societatea comercială  a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor L.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar bunurile transportate, 100 articole îmbrăcăminte, peste 1.000 articole încălţăminte şi peste 1.000 articole de uz casnic, au fost ridicate în vederea confiscării. (JGR)