Un cetăţean turc , în mod ciudat, încerca să intre în țară cu un document bulgăresc fals

0
126

pasapoarte-rom-moldPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean turc care a încercat să intre ilegal în ţară, folosindu-se de o carte de identitate bulgărească falsă.

 În data de 10 februarie, la ora 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.

          Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu era una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie.

La cercetări a fost descoperit, ascuns pe corp, un paşaport turcesc pe numele Nazmi A. Bărbatul a declarat că documentul îi aparţine, iar cartea de identitate falsă şi-a procurat-o din Sofia contra sumei de 1.000 euro. A procedat astfel deoarece dorea să ajungă în Germania, la rude.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, cetăţeanul turc a fost preluat de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (JGR)