Jurnal Giurgiuvean

Un cetățean marocan a încercat să intre ilegal în România, folosind un document de identitate fals

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean marocan, în vârstă de 22 de ani, care a încercat să intre ilegal în România, folosind un document de identitate fals, cu însemnele autorităţilor italiene.

„În seara de 13.11.2021, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în România, un cetățean italian, în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

În mijlocul de transport, alături de șofer, călătorea un alt bărbat, care a prezentat pentru control, polițiștilor de frontieră, un document de identitate eliberat de către autoritățile italiene.

Existând suspiciuni cu privire la cartea de identitate prezentată de către pasager, colegii noștri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoana sus-menționată este cetățean marocan, în vârstă de 22 de ani și intenționa să ajungă ilegal în Italia.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi bărbați, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun” – comunică I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)

Exit mobile version