a data de 29 august , poliţiştii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Giurgiu, au identificat şi probat activitatea infracţională a lui T. V. M., de 37 ani, din municipiul Bucureşti, care în data de 25.07.2013, a înşelat prin metoda ,, accidentul’’ pe P. M., din comuna Malu, judeţul Giurgiu, cu suma 2.400 lei şi în data de 26.07.2013, prin acelaşi mod de operare, a înşelat-o pe Ş. M., din comuna Gogoşari, judeţul Giurgiu, cu suma de 4.000 lei.

Astfel, în ziua de 25 august, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Giurgiu, au fost sesizaţi de P. M., de 77 ani, din comuna Malu, că la domiciliul său s-a prezentat o persoană care l-a înşelat cu suma de 2.400 lei.
Din cercetările efectuate de poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Malu s-a constatat că, în data de 25 august , în jurul orei 16.00, victima înșelăciunii a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care l-a înştiinţat că ginerele său a fost implicat într-un accident rutier, iar pentru a nu fi reţinut, trebuie să achite onorariul unui avocat ce urmează sa vină la domiciliul său. În jurul orei 16.30 la domiciliul acestuia s-a prezentat o persoană necunoscută, de sex bărbătesc, care s-a prezentat ca fiind apărătorul ginerelui său şi a solicitat suma de 2.400 lei. Bătrânul, fără să verifice informaţiile sesizate telefonic cu privire la ginere său şi datorită şocului emoţional la care a fost supus la aflarea veştii a predat bărbatului suma solicitată telefonic, ulterior constatând că a fost victima unei infracţiunii de înşelăciune.
O zi mai târziu, în data de 26 august, în jurul orei 16.30, poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Giurgiu au fost sesizaţi de Ş. M., de 67 ani, din municipiul Bucureşti, ce locuieşte în comuna Gogoşari, cu privire la faptul că în jurul orei 13.00 a fost sunată pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat a fi nepotul ei şi care i-a relatat faptul că a fost implicat într-un accident rutier din vina sa şi are nevoie de suma de 10.000 lei pentru a se împăca cu victima accidentului. Totodată persoana i-a spus că va veni un avocat căruia trebuie să-i dea acea sumă de bani.
Şi de această dată, fără să verifice informaţiile sesizate telefonic, femeia s-a împrumutat cu suma de 4.000 lei, pe care a înmânat-o unui bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul nepotului său. Pentru că suma nu era suficientă femeia a plecat cu acesta, împreună cu o altă persoană, cu un autoturism, la sucursala unei bănci, din municipiul Giurgiu pentru a scoate suma de încă 4.000 lei. Ajunsă la bancă, femeia a povestit funcţionarei de la ghişeu pentru ce anume scoate banii şi a fost îndrumată să nu mai retragă banii întrucât este înşelată.
Ulterior, contactându-l telefonic pe nepotul său a constatat că fusese victima infracţiunii de înşelăciune. Principalul suspect este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, acesta fiind arestat în altă cauză, pentru fapte similare.
Cu toate că polițiștii, cu sprijinul mass media au adus la cunoștința cetățenilor diferite cazuri și modalități de înșelăciune, în continuare sunt persoane care devin foarte ușor victime ale escrocilor.

Cu această ocazie poliţiştii recomandă să nu daţi curs unor astfel de apeluri sau mesaje, fără o verificare atentă a celor semnalate.
Puteţi fi victime ale unor infracţiuni de înşelăciune dacă nu respectaţi următoarele recomandări:
– NU daţi dovadă de credulitate atunci când sunteţi contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentanţi ai diferitelor firme sau instituţii;
– NU daţi curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoaşteţi doar prin intermediul telefonului;
– NU achitaţi niciodată sume în avans în astfel de cazuri;
– NU comunicaţi niciodată informaţii personale, confidenţiale, codul numeric personal, seriile actelor de identitate, conturi bancare, parole, etc.
Sunaţi la persoana despre care vi s-a comunicat că are probleme şi verificaţi veridicitatea informației. Dacă aveți dubii sau suspiciuni NU EZITAȚI să apelați de urgență la telefon numărul 112.