loadfotoMarți 16 februarie, ora 13.10, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Cilieni, judeţul Olt, un cetăţean român care conducea o autoutilitară în care se afla un bazin care este folosit la transportul peştelui.

În urma controlului, s-a constatat că persoana în cauză transporta puiet de peşte, specia caras, pe care a declarat că l-a cumpărat de la cetăţeanul român Marin G., în vârstă de 54 ani, domiciliat pe raza judeţului Teleorman.

În urma cercetărilor, s-a constatat că vânzătorul, Marin G. pescuise de fapt tot peștele din râul Olt, fără autorizaţie. Este vorba despre  1.000 kg de caras  caras, sub dimensiunile legale pentru comercializare (puiet), cantitate pe care o vânduse şoferului autoutilitarei.

Poliţiştii de frontieră au recuperat cantitatea de peşte, în stare vie, în valoare de 2.000 lei, care a fost redată mediului natural (fiind deversată în apele fluviului Dunărea), iar în cauză efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” şideţinerea, transportul sau comercializarea, fără documente legale a peştelui.

(Jurnal)