accident_rutierFoto : Încercările echipajului trimis să-l salveze pe vasluian au fost zadarnice , acesta sfârșind dramatic.  

 

Un bărbat de 35 de ani din judeţul Vaslui, care muncea fără forme legale la o firmă din Giurgiu ce desfăşoară lucrări de reabilitare a unui drum din judeţul Vaslui, a murit, vineri, în urma unui accident de muncă, el fiind strivit de rampa de ridicare a unui trailer. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bărbatul a fost prins şi strivit sub rampa metalică a unui trailer, în momentul în care a deschis-o pentru a fi descărcate tuburile din beton ce urmau să fie folosite pentru subtraversările drumului comunal Văleni – Plotoneşti, aflat în proces de reabilitare.

Astfel, tânărul a scos lanţul metalic cu care era asigurată rampa, moment în care aceasta s-a prăbuşit peste el. Ceilalţi muncitori aflaţi la lucru în zonă au sunat la 112 şi au solicitat o ambulanţă, echipajul medical ajuns la faţa locului constatând decesul vasluianului de 35 de ani.”Inspectorii de securitate în muncă au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cauza şi caracterul accidentului de muncă. Din declaraţiile martorilor la incident, reiese că bărbatul de 35 de ani nu avea forme legale de muncă la societatea din Giurgiu care desfăşoară lucrările de reabilitare a respectivului drum unde a avut loc accidentul”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, Gheorghe Chirvase.

La rândul lor poliţiştii vasluieni au deschis și ei un dosar penal în acest caz,  pentru ucidere din culpă.