15288637_3_644x461_renault-scenic-2000-14-renaultÎn data de 24 noimebrie, la orele dimineții, ora 07.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Ion S., în vârstă de 25 de ani, la volanul unui autoturism marca Renault Scenic, înmatriculat în Franţa.  

La controlul documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că proprietarul autoturismului era o altă persoană, fapt pentru care, având suspiciuni cu privire la dreptul de folosinţă a maşinii au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a stabilit că autoturismul marca Renault Scenic este semnalat în bazele de date ca fiind furat din Franţa, alertă introdusă din noiembrie 2014.

Şoferul a declarat că a fost rugat de un prieten să transporte autovehiculul în Bulgaria pentru a-l înscrie şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au întocmit în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Giurgiu până la soluţionarea cauzei.

(JGR)