Un ALTFEL de Crăciun organizat de Consiliul Județean Giurgiu. Află ce surprize au pregătit organizatorii

0
928
Chiosc Craciun
Chiosc Craciun

În acest an, Consiliul Județean Giurgiu a pregătit multe suprize  locuitorilor municipiului de la malul Dunării. În premieră pentru municipiul Giurgiu, în vecinătatea Parcului Mihai Viteazul vor fi amplasate un patinoar și un Târg de Crăciun.

Deschiderea oficială a târgului de Crăciun va avea loc vineri, 26 noiembrie, ora 12.00 și începînd cu această dată, surprizele organizatorilor se vor ține lanț, în fiecare zi de funcționare a Târgului de Crăciun.

Pe 26 noiembrie, la ora 12.00, copiii sunt invitați să participe la împodobirea bradului de Crăciun, chiar cu ornamente confecționate de ei, urmând ca ulterior, cele mai frumoase decorațiuni să fie premiate în urma voturilor primite de la public.

Participanții trebuie să fie însoțiți de unul dintre părinți, iar pe decorațiune trebuie să își atașeze numele și prenumele. Ornamentele vor fi fotografiate și postate pe facebook, iar cele mai frumoase trei decorațiuni vor fi premiate astfel:

– Locul I – o intrare gratuită pe patinoar, timp de o săptămînă,

– Locul II – o intrare gratuită pe patinoar, timp de 3 zile,

– Locul III – o intrare gratuită pe patinoar, o zi.

Concursul va avea loc între 26 noiembrie și 5 decembrie, urmând ca pe 6 decembrie, de Sf. Nicolae, să aibă loc premierea câștigătorilor” – a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Giurgiu.

Tot pe 26 noiembrie se dorește și aprinderea luminițelor de Crăciun din târg, dar acest lucru nu este încă cert, la acest moment.

Consiliul Județean prin instituțiile din subordinea sa (Teatrul „Tudor Vianu”,  Biblioteca Județeană și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale) au pregătit giurgiuvenilor o serie de evenimente atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari:

– piese de teatru în aer liber, pe o scenă amenajată în incinta târgului, cu jocuri interactive pentru copii și improvizație,

– spectacol de patinaj artistic oferit de un grup de copii, membrii ai unei școli de patinaj din București,

– bibliotecă în aer liber, lansări de carte 

– „Ora de poveste”, lecturarea unor povești de Crăciun,

– Festivalul de colinde „După datini colindăm”, a XIII-a ediție organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale,

– dansuri populare,

– dansuri tradiționale ale etniei rrome,

– campanie a Consiliului Județean „Dăruiește de Crăciun”, de donații de jucării pentru copiii defavorizați” – a mai precizat CJ Giurgiu.

Vom reveni cu detalii privind desfășurarea acestor manifestări dedicate Sărbătorilor de Crăciun.

(Jurnal)

(Foto: Arcanu)