Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat, un cetăţean afgan care încerca astfel să intre ilegal în ţară.

 În data de 25 februarie , ora 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Iveco, cetăţeanul turc Mustafa C., în vârstă 46 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, electronice din Turcia pentru Cehia.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că partea superioară a prelatei camionului este tăiată. Procedând la verificarea amănunţită a camionului, în compartimentul marfă a fost descoperit un bărbat, care nu vorbea limba română.

La cercetări s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţean afgan, iar şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bărbatul era ascuns în camion.

Conform protocolului româno – bulgar, persoana în cauză a fost preluată de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)