“Din momentul în care USL a preluat guvernarea, Traian Băsescu a început un război de gherilă, folosind toate instituţiile  controlate de oameni suspuşi, implantaţi de PDL cât timp s-a aflat la guvernare şi a deţinut majoritatea în Parlament.

USL deţine în acest moment majoritatea în Parlament, deţine şi guvernul, dar nu poate exercita efectiv puterea în sensul dorit de populaţie deoarece toate celelalte instituţii şi autorităţi publice sunt conduse de oamenii PDL şi ai lui Traian Băsescu. Aceşti oameni se opun acum din răsputeri oricărei iniţiative a guvernului sau a majorităţii parlamentare! Traian Băsescu şi oamenii lui nu vor permite guvernului USL şi premierului Ponta să facă ce au promis înainte de a prelua puterea.

Asistăm practic la un atac disperat al unor oameni care ţin cu dinţii de putere, care au aflat pe 10 iunie voinţa românilor şi care sunt dispuşi să facă orice pentru a nu plăti pentru toate relele făcute în aceşti ani.

După preluarea guvernării de către Uniunea Social Liberală, s-a început un proces legal de înlocuire din funcţie a

mai multor oameni, numiţi anterior pe criterii politice. Acest demers reprezintă răspunsul USL la solicitarea societăţii civile şi a majorităţii românilor, care au considerat că nu este normală politizarea excesivă care a avut loc în ultimii ani în România. Toate demersurile USL s-au realizat prin respectarea cadrului legal şi îndeosebi prin decizii care implicau voinţa Parlamentului!

Încă de la începutul acestui an, românii şi-au dorit şi au cerut în stradă schimbarea. Acest lucru a început să producă, mai întâi prin schimbarea guvernului, apoi la alegerile locale şi prin primele măsuri pe care le-a luat guvernul condus de Victor Ponta.

Ceea ce vedem de câteva săptămâni este reacţia disperată a pedeliştilor, care văd cum sistemul corupt şi clientelar pe care l-au construit începe să fie demantelat.

Au reacţionat public extrem de contondent atunci când au fost descoperite neregulile şi datoriile de la TVR;

Au făcut scandat în momentul în care s-a început blocarea contractelor preferenţiale de la Hidroelectrica;

Au reacţionat isteric atunci când s-a introdus un control democratic şi transparent asupra bugetului ICR;

Au sărit în mod politicianist atunci când s-a încercat modificarea legii electorale, astfel încât, candidatul de pe locul al doilea sau al treilea să nu câştige mandatul în faţa celui situat pe primul loc.

Am întrerupt PNDI şi am descoperit neregulile din ministerul Dezvoltării, au apărut imediat reacţiile menite să ducă discuţia către alte subiecte.

Iar exemplele pot continua şi ele arată că USL face bine ceea ce face.

Acum, PDL protestează împotriva schimbării Avocatului Poporului, care şi-a încălcat atribuţiile în repetate rânduri.

De asemenea, există opoziţie la încercarea de schimbare, pentru comiterea de abuzuri în funcţie, a celor doi şefi ai Camerelor Parlamentului

Datele problemei sunt clare: Avem de ales între Traian Băsescu şi gaşca lui de pedelişti, care au făcut atât de mult rău românilor şi USL-ul lui Ponta şi Antonescu, care încearcă să facă o altfel de politică, sa repare tot ce a stricat guvernarea PDL şi să readucă România la normalitate.

De 8 ani de zile România este dominată de tensiune, conflict şi scandaluri zilnice. Aceasta este atmosfera pe care Traian Băsescu a creat-o, a întreţinut-o şi a exploatat-o politic. Este momentul să-i punem capăt şi să readucem România la normalitate.

TSD Giurgiu