DSC01602
Foto: Mai răruț că-i mai drăguț! 
Marți, 21 iunie, a avut loc ultima ședință a Consiliului Județean Giurgiu, în formula de dinaintea alegerilor locale din 5 iunie, de la care însă,  consilierii PSD au absentat ”in corpore”. 
Ședința a inclus 9 puncte pe ordinea de zi, majoritatea dintre ele referindu-se la prelungirea perioadelor de implementare a unor proiecte cu finanțare europeană, printre care restaurarea și valorificarea turistică a Mănăstirii Comana și amenajarea Centrului pentru persoane vârstnice din comuna Oncești.
În debutul ședinței, președintele Vasile Mustățea a explicat clar necesitatea aprobării proiectelor de hotărâre în cauză până la data de 24 iunie, în caz contrar sumele primite de la Uniunea Europeană vor trebui returnate.
Cu toate acestea, prezentă în cadrul ședinței în calitate de director al Direcției Juridice a C.J. Giurgiu și ca supleantă a secretarului județului, Florian Dinu, fosta prefectă a județului, Nina Lavinia Crișu s-a împotrivit vehement dezbaterii acestor proiecte, pe motiv că documentațiile nu includ referatele de specialitate din partea Direcției Economice și nici capitolele bugetare de unde sunt luați banii.
Ca atare, președintele Mustățea a fost nevoit să-i explice fostei prefecte, în mai multe rânduri,  necesitatea aprobării acestor proiecte, din motivele specificate în rândurile de mai-sus, dar și faptul că sumele de bani aferente sunt incluse în bugetul aprobat în luna februarie. Mai mult decât atât, președintele C.J. Giurgiu i-a atras atenția Laviniei Crișu că trebuia să se prezinte la domnia sa pentru eventuale neclarități și informații suplimentare înainte de ședință, nu în timpul ședinței.
Ajuns la capătul răbdării, Vasile Mustățea a afirmat că toată procedura se încadrează în planul PSD de a bloca aceste proiecte și că Nina Crișu execută o comandă politică.
În final, proiectele de hotărâre ce au generat atâtea discuții au fost aprobate, iar  președintele Vasile Mustățea  le-a mulțumit consilierilor județeni pentru cei patru ani de colaborare și pentru că și-au dus la îndeplinire misiunea în slujba cetățenilor până în ultima zi a mandatului.
(Teodora NICOLAU)