Ultima şcoală construită în municipiu a împlinit 20 de ani de la înfiinţare

0
732

Ultima şcoală construită în municipiu a fost Şcoala cu clasele I – VIII „Acad. Marin Voiculescu” nr. 8. Prima jumătate a clădirii a fost dată în folosinţă cu două decenii în urmă, la 12 septembrie 1997. Odată cu darea în folosinţă a primei părţi de clădire, a fost inaugurată şi sala de festivităţi, botezată „Sala Unirii”, în cinstea aniversării a opt decenii de la Marea Unire. Un an mai târziu, şi restul clădirii era pregătită pentru a-i primi pe cei aproximativ 1500 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. Numele de „Academician Marin Voiculescu” l-a primit la aniversarea unui deceniu de existenţă, în noiembrie 2007.

Considerată, la vremea respectivă, cea mai modernă şcoală din municipiu, din anul 2003 şi, apoi, un an mai târziu, şcoala a fost dotată cu un bazin de înot şcolar şi o sală de sport modernă, ceea ce a făcut – şi face, în continuare – foarte grea misiunea conducerii şcolii de a accepta copii în clasele pregătitoare.

„De exemplu, anul acesta am fost nevoiţi să refuzăm două clase (ca număr de elevi) de copii la pregătitoare, pentru că nu avem spaţiu suficient. În acest an şcolar, la noi învaţă aproximativ 1200 de elevi”, ne spunea directorul instituţiei de învăţământ, Luminiţa Dan.

Cadrele didactice (93% titulari, majoritatea cu gradul didactic I), dar şi oferta educaţională bogată,  sunt un alt motiv pentru care, anual, conducerea şcolii este nevoită să refuze la înscriere copii.

„Aniversarea aceasta este un moment de emoţie, dar şi de mândrie pentru noi, mai cu seamă că, fiind cea mai nouă şcoală din oraş, nu avem o istorie prea bogată în spate. Dar avem rezultate care ne fac mândri, avem proiecte importante şi investiţii de multe miliarde de lei în a asigura elevilor condiţii optime de învăţare”, a mai precizat directorul Luminiţa Dan.

(Jurnal)