Tutun vrac, ţigări şi bunuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

0
227

DSC03173   Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit ascunse în cinci mijloace de transport, 15 kilograme de tutun şi 800 de ţigarete fără doumente, precum şi 1036 flacoane de parfum şi 721 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse susceptibile a fi contrafăcute, pe care mai mulţi cetăţeni au încercat să le introducă ilegal în ţară. 

* În data de 18.03.2016, ora 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc, la volanul unui autocar marca Mercedes care efectua curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic, 156 de perechi de încălţăminte şi 264 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român Ercument D., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ilfov. Acesta  a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un popas din Bulgaria, urmând să le comercializeze pe raza localităţii de domiciliu.

* A doua zi, în jurul orei 05.30, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul turc Ilami D., la volanul unui autocar marca Mercedes care circula pe ruta Istanbul – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, într-o pungă din plastic, 100 de tricouri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român Bogdan T., în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Bucureşti. Acesta  a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, urmând să le ofere cadou familiei şi prietenilor.

DSC03585 * Câteva ore mai târziu, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, pe sensul de intrare în ţară,  cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra unui autocamion încărcat cu ambalaje metalice, în partea din spate a acestuia, pe şasiu, cincisprezece kilograme de tutun vrac prelucrat şi patru cutii de ţigarete cu câte două sute de ţigări fiecare. Şoferul autocamionului, un cetăţean român nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele desoperite.

* În data de 20.03.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii fraudelor în domeniul proprietăţii intelectuale şi mărcilor înregistrate.

În cadrul acţiunii au fost oprite în trafic, în zona de competenţă, două autocare ce aparţineau unor firme de transport public de persoane şi care efectuau curse regulate pe relaţia Turcia – România. În urma verificărilor călătorilor, bagajelor şi mijloacelor de transport au fost identificaţi Mustafa G., de 60 ani şi Taner T., de 28 ani, cetăţeni turci, care transportau fără a deţine documente legale de provenienţă, 772 flacoane de parfum şi  465 de perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

În toate cele cinci cazuri, bunurile în valoare totală de aproximativ 220.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu
inspector principal de poliţie Coman Bogdan