politia-de-frontiera

             În data de 19 aprilie, ora 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport și a celor 28 de pasageri, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cala autocarului, mai multe colete în care se aflau 240 de tricouri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetățeanului turc Cakir I., pasager în autocar, care  a declarat că urma să predea bunurile în București,  unei persoane pe care nu o cunoaște. Acesta nu deținea documente de proveniență sau certificat de calitate pentru bunurile decoperite.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Două zile mai târziu (21.04.2016), ora 02.00 dimineața, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un alt cetățean turc la volanul unui autocar ce efectuează la rândul său curse pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport și a celor 40 de pasageri, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe colete în care au fost găsite 111 perechi de pantofi sport și 200 articole de îmbrăcăminte (tricouri, cămăși și treninguri), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin unor cetățeni români, cu vârste cuprinse între 28 și 42 de ani, pasageri în autocar. Aceștia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul urmând să le comercializeze în diferite piețe din Romania. Bunurile în valoare totală de aproximativ 40.000 lei (dacă ar fi fost originale), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)