Tudose Constantin Ion, tânărul care vrea să schimbe faţa oraşului în care s-a născut

3
645

IMG-20160423-WA0000Tudose Constantin Ion, candidatul ALDE Giurgiu, la funcţia de primar al oraşului Mihăileşti are 37 de ani. El este director executiv al unei bănci comerciale din localitate, este căsătorit şi are un băieţel de şase ani!

De ce a intrat în politică? Pentru că Vreau să schimb imaginea în ansamblu în Mihăileşti, să produc o schimbare în bine atât în oraş cât şi în localităţile care îi sunt arondate administrativ.

A mai făcut sau nu politică până acum? Nu am mai făcut politică;  botezul meu politic a avut loc oficial, abia acum o lună. Fac precizarea încă de la început că opţiunea de a candida este personal, şi că ea nu-l implică sub nicio formă pe angajatorul meu, eu asumându-mi în nume personal toate acţiunile şi declaraţiile…

De ce ALDE? Am optat pentru ALDE, întrucât consider că este un partid solid, deşi tânăr, neafectat de scandaluri de corupţie, un partid serios… M-am raportat totodată la experienţa politică a fostului primar care a trecut atât pe la PSD cât şi pe la PNL, iar în esenţă a făcut  acelaşi lucru. Adică mai nimic… Nu am vrut să fiu atras în nicio cursă… Am dorit  să îmi aleg un partid nou de pe eşicherul politic.

Care ar fi primul lucru pe care l-ar face dacă va câştiga alegerile? În primul lucru cred că s-ar impune un control minuţios al Curţii de Conturi la Primărie, cât şi a altor organe abilitate pentru a identifica exact ce probleme sunt, care este zestrea administrativă care mi-a fost lăsată. Acest demers l-aş face pentru a avea  o imagine corectă de unde trebuie să încep sau să continui pentru a evita problemele, în viitor.

 

Preferă o campanie electorală bazată pe atacuri la persoană sau pe proiecte? Tot ce circulă prin oraş despre actualul primar sunt  deocamdată doar zvonuri ce planează asupra activităţii dumnealui. Nu există dovezi în acest sens. Şi oricum nu mă interesează acest aspect, campania mea se bazează pe proiectele şi soluţiile pe care eu le am pentru Mihăileşti şi nimic altceva…

 

Care sunt atuurile  lui Tudose Constantin Ion  în raport cu contracandidatul său, primarul în exerciţiu? Oamenii mă cunosc ca fiind un om corect, onest, care mi-am respectat întotdeauna promisiunile. Lumea ştie în acelaşi timp că îmi respect şi îmi duc angajamentele până la capăt. Scuzele şi eventualele ezitări folosite ca pretexte atunci când promiţi şi nu îţi onorez promisiunile, nu există pentru mine. Cum de fapt nici cale de mijloc nu există, atunci când promiţi. Fiţi siguri că indiferent de rezultatul obţinut în alegeri,  o să mi-l asum şi nimic n-o  să mă împiedice să merg până la capăt.  Am o evaluare corectă a situaţiei din Mihăileşti, întrucât aici m-am născut, aici am copilărit şi aici trăiesc. În consecinţă sunt în stare să gestionez destinele oamenilor din această comunitate.

 

Ce crede Tudose Constantin despre incidentul contestării candidaturii sale?  Nu mă simt afectat în niciun fel, ba dimpotrivă. În felul acesta concetăţenii mei şi-au dat seama mai bine de caracterul celui ce a tras sforile în culisele acestei contestări, de faptul că acest om este disperat, paralizat de frică. Oamenii mă cunosc şi sunt sigur că au realizat şi ei care sunt interesele ce au  creat artificial acest incident. Nu vreau să comentez foarte mult… A fost o încercare a unor persoane de a mă exclude din cursa electorală. Şi cu asta am spus tot.

 

Candidatul ALDE ştie foarte bine care sunt principalele probleme cu care se confruntă localitatea Mihăileşti? Evident că da! Sunt multe probleme, mai ales în zonele care aparţin de Mihăileşti, spre exemplu la Drăgănescu… trebuie reabilitat  drumul, trebuie făcute şanţuri cu  podeţe. Un drum ce trebuie asfaltat mai ales că în zonă există un important monument istoric, vizitat de foarte mulţi  turişti, anual. Iată un motiv în plus  pentru care  trebuie să-l valorificăm. În primul rând e nevoie de investiţii legate de infrastructură. Sunt încă drumuri jalnice… Avem nevoie  să ne racordăm la gaze, conducta fiind la câţiva metri de noi. Tinerii doresc  un teren de sport… Iată doar câteva din dorinţele mihăileştenilor… Nu vreau să promit însă multe şi să dezamăgesc… Doresc doar ca proiectele mele care în realitate sunt proiectele comunităţii mele să le transform în realitate. Pentru asta  voi stabili o listă de priorităţi în mandatul meu, mai ales că problemele de care aminteam în localitatea Drăgănescu  se regăsesc şi la celelalte  zone:  Tufa, Popeşti, Novaci… Am un program  pe care o să-l fac cunoscut în campania electorală, cu ceea ce îmi propun în fiecare localitate .

 

Ce îl  evidenţiază pe Constantin Ion TUDOSE, în afara cadrului profesional, care are legătură cu contactul direct cu oamenii? În primul rând oamenii îmi cunosc familia, ceea ce pentru mine înseamnă un suport important şi în acelaşi timp un punct de referinţă. Tatăl meu are vechime în politică, a candidat şi el… cred că prin 2000, din  partea Partidului Alianţa pentru România, condus de Teodor Meleşcanu. Încă din acel an, tatăl meu  a tot fost ales consilier.

 

Are candidatul ALDE o echipă, conştient că un primar nu poate construi nimic singur, ci doar având susţinere? Am o echipă  de oameni tineri, pregătiţi, cu  care doresc, aşa cum vă spuneam la început, să schimbăm în bine imaginea acestei zone care are un mare potenţial. Dorim să atragem investitori, să creăm locuri de muncă, să dezvoltăm această zonă. Iar dezvoltarea înseamnă mai întâi infrastructură, existenţa utilităţilor (n.red. – canalizare, apă, gaze) nu doar pe DN, ci şi extinderea acestora pe suprafaţa întregii zone.

Ce regrete are totuşi tânărul candidat ALDE? Din păcate această campanie electorală nu înseamnă doar dezbateri pe proiecte, bezele între candidaţi şi fair-play. Pentru unii totul se transformă într-un joc electoral lipsit de principii. De când mi-am exprimat dorinţa de a-mi depune candidatura la această funcţie, familia mea a început să primească ameninţări. Cei care îşi manifestă sprijinul printr-un ”like” sau ”share” pe facebook, sunt tot timpul ameninţaţi… Se  recurge la tot felul de intimidări. Lucrurile sunt grave mai ales în contextul în care, angajatorii din oraş, care  îşi exprimă simpatia faţă de mine şi de candidatura mea, sunt ulterior  ameninţaţi, sau sunt supuşi  unor controale, unor presiuni, ce seamănă cu un fel de şantaj.  S-a ajuns până la ameninţări cu desfacerea contractului de muncă, făcute  angajaţilor care îşi exprimă simpatia sau acordul pentru candidatura mea…Nu mi se pare deloc cinstit,  iar lucrul acesta ar trebui să dea de gândit organelor de anchetă ce se ocupă de desfăşurarea fără incidente a acestor alegeri, nu credeţi?!

Ce  transmite Tudose Constantin Ioan concetăţenilor lui, de aceste sărbători de Paşte? În primul rând le urez sănătate, bucuria de a petrece Paştele alături de familie, de oamenii dragi lor.

interlocutor Florian TINCU

3 COMENTARII