image-2015-03-3-19536890-41-trupa-voltaj-eurovision-romania-2015Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision, cu piesa „De la capăt”, după ce a câștigat selecția națională ce a avut loc duminică seara la Sala Polivalentă din Craiova.

Trupa Voltaj a primit 24 de puncte. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin sms, au contat în proporție de 50 % fiecare. Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș — expert în management artistic și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România — președintele juriului.

Finala națională a inclus 12 piese, cuprinse într-un show de aproximativ 3 ore, ce s-a încheiat cu un recital al artistei Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesă țării sale, Ucraina, în aplauzele publicului. „Luptăm pentru lumină. Aprindeți luminile, pentru a arăta că suntem uniți pentru pace”, a spus artista, în timp ce spectatorii și-au aprins luminile telefoanelor mobile.

Ordinea de intrare a artiștilor finaliști în concurs a fost următoarea: Voltaj, cu „De la capăt”, Băieții—”Dragoste în lanțuri”, Tudor Turcu — „Save Us”, Aurelian Temișan feat. Alexa — „Chica latina”, Rodica Aculova — „My Light”, Blue Noise — „Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton — „Still Alive”, Lara Lee — „Superman”, Super Trooper — „Secret Place”, Luminița Anghel — „A Million Stars”, Cristina Vasiu — „Nowhere” și CEJ — „We Were in Love”.

Spectacolul a fost deschis cu un scurt recital susținut de Ovi, care a reprezentat România la Eurovision anul trecut, alături de Paula Seling. „Este cea mai frumoasă scenă pe care am urcat în România la Eurovision”, a spus Ovi, la Craiova.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

www.agerpres.ro