IMG_5371În perioada 29 august – 2 septembrie, Trupa de majorete ”STEEP UP” din cadrul Centrului Cultural local ”Ion Vinea”, pregătită de maestrul coregraf  Tania Moga, ne-a spus managerul Virgil Peţanca, a participat cu sprijinul financiar al Primăriei Giurgiu la ”FROM FOLK TO MODERN DANCE, un mare festival internaţional de folclor şi dans modern în localitatea Duress, din Albania.

”Trupa noastră a participat în calitate de reprezentantă a României, alături de formaţii similare din alte  şase ţări, la acest festival cu un inedit moment de etno – dance. Practic am prezentat un moment de creaţie populară – muzicală îmbinat armonios cu dansul popular promovat într-o altă formă de artă mai nouă şi mai modernă. La Duress, ne-a spus Virgil Peţanca, fetele giurgiuvene au participat la două mari parade ale portului popular şi etno- dance, dar a susţinut şi două spectacole de sine stătătoare pe o scenă din faţa Primăriei locale, alături de alte formaţii din ţările participante. Trupa ”STEEP UP” pe lângă momentul de etno -dance a prezentat şi suite de dansuri moderne, momente artistice foarte apreciate de numerosul public albanez şi de specialiştii din celelalte ţări. Trupa noastră a fost practic acel altceva, a fost pata de culoare a unui festival de folclor autentic. Fetele din Giurgiu au uimit audienţa prin ritm, coregrafia dansului, prospeţimea şi tinereţea specifică vârstei dar şi prin ţinuta vestimentară tradiţional – modernă, deşi la brâu erau încinse cu tricolorul”.

La finalul festivalului, ne-a mai spus managerul Virgil Peţanca, Trupa ”STEEP UP” a Centrului cultural local ”Ion Vinea” a primit din partea organizatorilor festivalului Premiul special de gratitudine şi placheta festivalului. Pe lângă aceste distincţii, trupa noastră a primit din partea reprezentantului din Macedonia o invitaţie specială, respectiv de a fi prezentă în 2016 la Festivalul Internaţional de Folk de la Ohrid.

”Acum, putem trage concluzia fără să exagerăm cu ceva, că arta şi artiştii giurgiuveni sunt ambasadorii extraordinari ai ţării, consolidând prin prestaţia lor artistică şi imaginea oraşului de unde provin într-un mod concret şi palpabil. Nu există satisfacţii şi bucurii mai mari, a conchis Virgil Peţanca, decât cele pe care le-am trăit alături de fetele noastre atunci când publicul albanez, şi în special copiii şi părinţii lor, ne solicita să facem alături de ei fotografii de grup cu steagul ţării şi pancarda pe care scria România! Peste tot am fost încurajaţi cu semnul şi sloganul “OK – ROMÂNIA!”.

Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.