Dunărea Giurgiu continuă evoluţiile slabe din ultima perioadă, cedând 1-3 la Breaza, în faţa unei nou-promovate în Liga Secundă de fotbal. Prima “aventură” a prahovenilor în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării se va dovedi extrem de scurtă, Tricolorul având şanse minime să se salveze de la retrogradare. Însă cum “satisfacţia” de a învinge Dunărea Giurgiu este unică (Tricolorul profitând de “bunul samaritean” de la malul Dunării, după ce echipe precum Cetatea Suceava, CSM Râmnicu Sărat sau Dinamo II – de două ori – au făcut acelaşi lucru), brezenii au luptat pe zero lei cu zero “figuri” şi s-au ales cu trei puncte importante pentru “barem”. În plus, ca să retrogradezi fericit, trebuie să învingi Dunărea Giurgiu, ceea ce prahovenii au şi făcut.

Fluierul de început al ilfoveanului Marius Constantin a găsit Dunărea în jumătatea de teren a oaspeţilor, încercând să confirme statutul de favorită.

Daniel Bănaru avea să deschidă scorul după 12 minute de joc, după o greşeală a tânărului Anghelache, care a scăpat mingea în faţă după un şut puternic al lui Tigoianu.

Bucuria “acvilelor” nu a durat decât 10 minute, deoarece, la prima acţiune de poartă prahovenii reuşesc egalarea. Turiac îl învinge pe Dragne

dintr-un unghi imposibil, iar puţinii spectatori ai gazdelor încep să creadă în şansa echipei favorite.

După ce Tigoianu ratează o şansă imensă, reluând în portar din câţiva metri, se face 2-1 pentru gazde. Acelaşi Turiac îl umileşte din nou pe portarul Dunării care primeşte gol de la peste treizeci şi cinci de metri.

Ultimul gol al partidei va reprezenta o fază de manual, Răuţă făcând trei la unu după un contraatac exemplar, cu un sfert de oră înainte de fluierul de final.

DRAGNE GĂSIT “ŢAP ISPĂŞITOR”

dscf0234

Oficialii şi chiar o parte dintre jucătorii Dunării Giurgiu au declarat că pierderea meciului a fost “posibilă” în principal datorită evoluţiei nesigure a portarului Alin Dragne.

Într-adevăr, două dintre cele trei goluri i se datorează în mare măsură portarului, care, în mod normal, ar trebui lăsat pe banca de rezerve în următorul meci. Acelaşi portar care a apărat un penalty cu Dunărea Galaţi, şi acelaşi portar care a fost declarat omul meciului de către jurnaliştii dobrogeni la meciul susţinut de “acvile” la Delta Tulcea. Jucătorii care şuşotesc pe la colţuri ar trebui să se uite în oglindă şi să îşi facă un proces de conştiinţă. Dacă Dragne a greşit, de ce nu au fost ei capabili să îl salveze? Apărarea a fost făcută vraişte de o formaţie cu jucători tineri şi mult mai puţin experimentaţi decât adversarii lor, ofensiva şi-a bătut joc de puţinele ocazii de care a beneficiat, iar antrenorul nu s-a dovedit deloc inspirat.

Bogdan VLADU